Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Måste lägga upp receptet på denna goda dessert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser
 
Botten
400 g riven mandelmassa
4 ägg
4 msk kakao
 
Fyllninng
5 rumsvarma ägg
1 dl strösocker
400 g vit choklad
5 dl vispgrädde 
300 g Philadelphia färskost
Finrivet limeskal från två limefrukter
4 passionsfrukter till garnering
 
Gör så här
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet. Bred ut i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen i 14 minuter. Låt svalna.
  • Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget. Vispa grädden tjock och blanda sedan med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal.
  • Häll smeten i formen och ställ i frysen, minst i 8 timmar.
  • Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med passionsfrukt.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0