Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
Måste lägga upp receptet på denna goda dessert!


Ingredienser
Botten
400 g riven mandelmassa
4 ägg
4 msk kakao
Fyllninng
5 rumsvarma ägg
1 dl strösocker
400 g vit choklad
5 dl vispgrädde
300 g Philadelphia färskost
Finrivet limeskal från två limefrukter
4 passionsfrukter till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet. Bred ut i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen i 14 minuter. Låt svalna.
- Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget. Vispa grädden tjock och blanda sedan med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal.
- Häll smeten i formen och ställ i frysen, minst i 8 timmar.
- Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med passionsfrukt.